7óra7

Az emlékezés drámái – szakmai szimpóziumot tart a Káva

Az emlékezés drámái – szakmai szimpóziumot tart a Káva

2013. 12. 11. | 7óra7

A kétnapos szakmai szimpózium keretében a társulat eljátssza mind a négy 'Emlékezés-drámáját'. Arra keresik a választ, hogyan köthetők össze a történelmi témák a színházi nevelés módszerével és mik ennek az irányai, lehetőségei, veszélyei és következményei.

Mit kezdjünk egy-egy történelmi eseménnyel, ha közelebb kívánjuk vinni a diákokhoz a témát és a kort? Mire taníthat a történelem, mennyire kell a játékban a tényekhez ragaszkodni, hol kezdődjön a fikció, és hol a valóság?

Az előadások résztvevői középiskolás fiatalok. A felnőtt vendégek nézőként követhetik a programokat.

A programban résztvevő előadások:
Kárpótlás (történelmi kapcsolódás: Holokauszt)

Szobor (történelmi kapcsolódás: romák elleni gyilkosságsorozat)

Üres lap (történelmi kapcsolódás: Trianon)

Jelentés (történelmi kapcsolódás: ügynök-ügyek)

Meghívott előadók, a kerekasztal-beszélgetések résztvevői: Oblath Márton (kutató, szociológus), Tompa Andrea (író, színházi szakíró), Szécsi Noémi (író), Gyáni Gábor (történész, akadémikus) és Lőrincz László (történelem szakos tanár, a tenyleg.com szerkesztője).

A beszélgetések mindkét nap 16.30-kor kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97996905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása