7óra7

Sztrájk veszélyezteti a római opera premierjét

Sztrájk veszélyezteti a római opera premierjét

2013. 11. 25. | 7óra7

Nagy várakozás előzte meg a Riccardo Mutival és Verdi 1844-es operájával november 27-re meghirdetett premiert. Ha azonban az utolsó pillanatban nem történik valamilyen fordulat, a római közönség nem láthatja az Ernanit, sem a szerdai előadáson, sem a decemberre programozott hat ismétlésen. Az operaház már lemondta a szerdai premiert, de a jegyeket még nem fizették vissza az ezerötszáz nézőnek, hátha csoda történik - írták a római napilapok.

Ignazio Marino római főpolgármester botrányért kiáltott, de a Teatro Costanzi római operaszínház dolgozói szakszervezetei nem hajlandók felhagyni a sztrájkkal, amíg biztos garanciát nem kapnak arra, hogy a munkavállalók megkapják a novemberi és a decemberi fizetésüket, valamint tizenharmadik havi bérüket is. Az összesen 492 személyt határozatlan időre szóló szerződéssel foglalkoztató színház működését Róma városa és Lazio tartomány finanszírozza, a szakszervezetek szerint azonban a pénz folyósításával már 2011 óta problémák vannak és az opera már ötmillió eurós hiányt halmozott fel. Az is felvetődött, hogy az anyagi gondokkal küzdő színházat kormánybiztosra bízzák, ezt azonban a kulturális tárca cáfolta.

Nem könnyít a helyzeten, hogy Catello De Martino, a római opera intendánsa december 3-án távozik a helyéről és utódja neve még nem ismert.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227997073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása