7óra7

Vérnász és Három Nővér Gyakorlatok az Ódry Színpadon

Vérnász és Három Nővér Gyakorlatok az Ódry Színpadon

2013. 10. 15. | 7óra7

Három Nővér Gyakorlatok

Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztálya már korábban látható volt a Diótörőben és Hamletben Előbbi meghívást kapott a kecskeméti Szín-Tár találkozóra, míg a Zsótér Sándor rendezésében készült előadás az idei POSZT OFF-programjában, majd a gyulai Shakespeare Fesztiválon is szerepelt. A nagy sikerre való tekintettel mindkét produkció műsoron marad az Ódry Színpad idei tanévében.

Hamlet - Zsigmond Emőke, Szabó Erika, ifj. Vidnyánszky Attila

A tavalyi bemutatók után idén október 18-án mutatják be első új előadásukat, a Vérnászt. Federico García Lorca drámai balladájának történetét Horváth Csaba rendezésében viszik színpadra a hallgatók, amelynek középpontjában a feudális megkötöttségeken alapuló normarendszertől szenvedő és ez ellen lázadó alakok konfliktusai állnak. Lorca művében különösen korlátozott a nők élete, ám a férfiak sorsa sem sokkal kötetlenebb, a "becsület" fogalma számukra is megkövesedett, a vérbosszú kötelesség és dicsőség is egyben. Az egyszerű embereket, parasztokat megjelenítő dráma szerepeiben Bach Kata, Csapó Attila, Janka Barnabás, Mészáros Blanka, Szabó Erika, Tóth András, Tóth János és Zoltán Áron látható, a dalokat pedig a végzős fizikai színházi koreográfus osztály hallgatója, Nagy Norbert írta.

Vérnász

Az osztály tavalyi mesterségvizsgája, a Három Nővér Gyakorlatok november 2-tól látható az Ódry Színpad műsorán. Az előadásban Csehov drámájának fejezeteit dolgozzák fel a hallgatók váltakozó szereposztásban. Ez az előadás egyben előkészítő fázisa is volt az osztály 2014 januárjára meghirdetett Vízkereszt-bemutatójának, amelyet a Pesti Színház tűz műsorára.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817997397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása