7óra7

Titkaink - Pintér Béla és Társulata az ügynökmúltról

Titkaink - Pintér Béla és Társulata az ügynökmúltról

2013. 09. 27. | 7óra7

Pintér Béla és Társulata 19. bemutatójára készül. A társulatban újra látható Csákányi Eszter, aki az előző bemutatóban, A 42. hétben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női főszereplő díját az idén a színházi kritikusoktól.

Titkaink - Roszik Hella, Pelva Gábor, Póta György, Friedenthal Zoltán, mögötte: Csákányi Eszter, Pintér Béla, Szamosi Zsófi, Thuróczy Szabolcs, a földön ül: Enyedi Éva, Stefanovics Angéla

A szerző - akinek drámái tavasszal kötetben is megjelentek - ezúttal az 1980-as évekbe, a szocializmus végnapjaiba kalauzolja nézőit - olvasható a Szkéné Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

"A Vasfüggöny, a Tolbuhin és Lenin körút vagy a kocka Lada hallatán sokan talán nosztalgikusan gondolnak a korszak Budapestjére. Egy akkori táncházról, Ki mit tud?-ról szóló felvétel láttán elvarázsol, ugyanakkor megmosolyogtat az alulvilágított, monokróm, lelkes naivitás. De Pintérnél ne számítsunk andalító nosztalgiára" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A társulat ezúttal az ügynöktémát dolgozza fel: fontos, de mindig is került és titkosított témát feszeget. Mint írják, "a kíméletlen pontossággal elmesélt történetet látva hol összeszorul a gyomrunk, hol könnyezve nevetünk, miközben a népzene és a kor underground muzsikája szól".

Csákányi Eszter mellett Friedenthal Zoltán, Enyedi Éva, Pintér Béla, Roszik Hella, Stefanovics Angéla, Szamosi Zsófia és Thuróczy Szabolcs játszik a darabban. Zenészként Pelva Gábor és Póta György vesz részt az előadásában. A produkció dramaturgja Enyedi Éva, a jelmeztervező Benedek Mari, a tér Tamás Gábor munkája.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr557997555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása