7óra7

Városi Ferenc élete és halála – Összművészet a Tűzoltó utcában

Városi Ferenc élete és halála – Összművészet a Tűzoltó utcában

2013. 09. 11. | 7óra7

Városi Ferenc egy átlagos IX. kerületi lakos. Vagyis épp olyan szép, csúnya, kövér, sovány, okos, buta, öreg, fiatal, mint bárki, és ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz. mert élete legfontosabb eseményei itt történtek. Ezekről szólnak a színházi előadások, a kiállított képregény, a puzzle, a hanginstalláció, a tűzoltókórus próbái, és maga a Tűzoltó utca és a Trafó is augusztustól október végéig.

Az alkotók célja, hogy civilekből és művészekből álló közösség épüljön, amely közös játékban, együtt valósít meg egy művészeti projektet e pár hónapos munka során. A központi helyszín és hátteret biztosító bázis a 15. születésnapját ünneplő Trafó lesz.

Városi Ferenc élete hétről hétre bontakozik ki, de az eseménysorozatot egy “maratoni” nap zárja, amikor az összes színházi előadást és a kísérő projektek eredményeit is megtekinthetik a nézők. A bázis a Trafó lesz, ahol a legelszántabbak eltölthetnek egy különleges éjszakát is.

A szereplők között van Bezerédi Zoltán, Fancsikai Péter, Hárs Anna, Pogány Judit, Spolarics Andrea, Urbanovits Krisztina és Varga Anikó, a látványért a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola diákjai és tanárai felelnek, a koreográfus Hód Adrienn, a rendező pedig Schermann Márta.

Színházi előadások:

*(1)* *Városi Ferenc születése* szappanopera egy gangra
2013. szeptember 14. (20h) és október 19. (20h)

Egy asszony vajúdik a Tűzoltó utcában: fiút készül világra hozni, Városi Ferencet, a projektsorozat főszereplőjét. De Ferike élete már a kezdetekkor sem felhőtlen. Problémás családi háttér, rengeteg frusztráció és az otthonszülés vs. kórházi szülés problematikája kerül terítékre egy mulatságos és szürreális szappanoperában.  

*(2)* *Városi Ferenc gyógyulása* megtörtént klinikai esetek
2013. szeptember 15. (16h) és október 20. (11h)

Tud-e együttműköni egy házaspár, ha valódi összefogásra van szükség? Hogyan változtatja meg az egész család életét, ha a gyerekkel igazán nagy baj történik? Milyen plusz szerepei lesznek egy anyának, egy apának, egy nagymamamának, egy testvérnek? A daganatos gyerekek több mint 70%-a meggyógyul, de hogyan lehet azt földolgozni vagy egyáltalán föl lehet-e dolgozni, ha elveszítjük gyermekünket? – a dokumentumszínházi előadás szülőkkel készített interjúk alapján készült.

*(3)* *Városi Ferenc választása* slampárbaj és dis(-)kurzus az elmenetelről
2013. szeptember 29. (17h) és október 20. (15h)

Honvágy, kalandvágy, kényszer, lehetőség – hol húzódik a határ? Slampárbaj érvekkel és ellenérvekkel. Egyéni és csoportos útkeresés a IX. kerület utcáin a “menni vagy maradni” térképével kezünkben.

*(4)* *Városi Ferenc szerelme* anonim önsegítő vallomások
2013. szeptember 29. (19h) és október 20. (17h)

Nem is sejtjük, milyen sokan küzdenek valamilyen függőséggel. A szomszéd bácsi, a mindig vidám zöldséges, a lány, aki szemben ül a villamoson. Te vagy én. Az önsegítő csoportokban gyógyulásra vágyó függők merítenek erőt egymás akaraterejéből, gondolataiból, kudarcaiból és történeteiből. Józannak lenni nehéz. De hogy mennyire, arról vallanak a színészek a dokumentarista előadásban.

*(5)* *Városi Ferenc búcsúztatója* prezivel töltött halotti torta zenei díszítéssel
2013. október 20. (19h)

Elvesztettünk valakit, egy hétköznapi hőst, aki egyszerre volt szerető társ, odaadó gyermek, gondos szülő, megbízható kolléga és kiváló projekttéma. Szívünkben emléke örökké él. Búcsúzzunk el méltóképpen a hősi halált halt Városi Ferenctől. Együtt. Hosszan. Tartalmasan. Zenével. És születésnapi mulatsággal.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727997723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása