7óra7

Magyar előadások a romániai Országos Színházi Fesztiválon

Magyar előadások a romániai Országos Színházi Fesztiválon

2013. 09. 05. | 7óra7

Bányavakság Az FNT honlapján közzétett, a román színikritikusok által kialakított program szerint a Bukarestben október 25. és november 3. között tartandó fesztiválra meghívást kapott a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, amely a Sebestyén Aba által rendezett Bányavakság című darabot mutatja be.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a Tompa Gábor rendezte Leonida gem session című Ion Luca Caragiale-adaptációval vesz részt a fesztiválon, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színháznak pedig A fösvény című előadása kapott meghívást. Molière darabját Bocsárdi László állította színpadra.

A Román Színházi Szövetség (UNITER) által szervezett seregszemlén a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is részt vesz, amely az Elżbieta Chowaniec által írott és Romániában először színpadra vitt Gardénia című művét játssza Bukarestben. Az előadást Koltai M. Gábor rendezte.

Gardénia

Az FNT programjában összesen 26 előadás lesz látható, ezeket többek között az orosz Jurij Kordonszkij, a román Andrei Şerban, Radu Afrim, Mihai Măniuţiu, Silviu Purcărete, Victor Ioan Frunză és Alexander Hausvater rendezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr357997781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása