7óra7

Nyilvános ülésen tárgyalják a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetőjének felmentését

Nyilvános ülésen tárgyalják a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetőjének felmentését

2013. 07. 07. | 7óra7

„A 2013-as szabadtéri műsortervét már meghirdették, megkezdődött a jegyértékesítés, azonban az évad teljesítéséhez szükséges szerződések megkötése jelenleg folyamatban van. Az előzmények ismeretét igénylő ügyvezetőre van szükség. A cég a jövő évi fesztivál előkészítési munkálatainak közepén tart, így az évad gördülékeny, határidők szigorú betartása érdekében önkormányzati érdekkel ellentétes lenne egy új ideiglenes, majd pályáztatás utáni új ügyvezető kinevezése" – áll a polgármester előterjesztésében. Botka László nem írta alá a közgyűlés december 1-jén kelt határozatát amely Bátyai felmentéséről döntött, ezért van szükség újbóli közgyűlés összehívására.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A polgármester előterjesztése szerint megnehezíti a Szabadtéri következő évadának szervezését az a korlátozás is, hogy az ideiglenes ügyvezető 1 millió forintig vállalhat kötelezettséget. Botka úgy fogalmaz: ha „az önkormányzat testületei, bizottságai veszik át ez ügyben a döntési jogkört, sérül a kultúra szakmai önállósága, politikai döntések vennék át a szakmai döntések helyét".

Az ülés nyilvános lesz, amit a Szeged Városi Televízió is közvetíteni szeretne. Zelena András, a városi televízió vezetője a Délmagyarországnak elmondta: Botka László írásbeli állásfoglalását kéri, hogy közvetítsék-e a rendkívüli ülést vagy sem. A VTV alapító okiratában csak a rendes közgyűlések közvetítése szerepel, s eddig nem volt gyakorlat, hogy rendkívüli ülésekről sugározott a tévé, ám a téma miatt szeretnének közvetíteni az ülésről.

Botka a városi cégek vezetőinek premizálásáról szóló határozatot sem írta alá, arról is ezen az ülésen szavaznak újra. A polgármester hajmeresztőnek tartja, hogy decemberben olyan feladatért jár jutalom, amelyet a vezetők már év közben teljesítettek.

A szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának képviselői (a Jobbik számukra többséget biztosító egy képviselőjének közreműködésével) Bátyai Edinát a Regionális Összművészeti Központban kiállított, „Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben” című installáció sértő voltára hivatkozva szeretné elmozdítani, de felmerült olyan érv is, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok gazdálkodása nem kielégítő.

Egyébként az előadó-művészeti törvény 41. §. (5) pontja szerint „az állami vagy önkormányzati fenntartású előadó-művészeti szervezet vezetőjének határozott idejű munkaviszonyát rendes felmondással megszüntetni nem lehet”. Fegyelmi eljárás pedig nem zajlott Bátyai Edina ellen, így a határozat, ha jogerőre emelkedik, könnyen megtámadható a bíróságon.

Kapcsolódó:

>>> Ellehetetlenül a Szegedi Szabadtéri munkája – Nem is látták az előterjesztést >>> „Ez a döntés árt Szeged kulturális életének” - a Milla Szeged tiltakozik >>> 15:14 – Leváltották Bátyai Edinát – A polgármester nem írja alá >>> Közönségtalálkozó és szimpátiatüntetés Szegeden >>> Képgaléria a közönségtalálkozóról és a tüntetésről >>> A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar a Szegedi Szabadtéri ügyében >>> A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni >>> Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság - Törvénytelen az előterjesztés >>> Szörényi, Bródy és Alföldi Szegeden – Szimpátiatüntetés a Szabadtéri politikai támadásnak kitett vezetői mellett >>> Szegedi Szabadtéri Játékok: irány a hakni? – Barátok közt: Kelemen Csabát akarja igazgatónak a szegedi Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417999455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása