7óra7

Most megbízott főigazgató lesz Ókovács Szilveszter

Most megbízott főigazgató lesz Ókovács Szilveszter

2013. 07. 07. | 7óra7

Ókovács Szilveszter Mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményben írta, Balog Zoltán pénteken délelőtt hivatalában fogadta Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház távozó kormánybiztosát, aki beszámolt eddigi tevékenységéről, mivel megbízatása augusztus 31-ével megszűnik.

A miniszter 2012. szeptember 1-jével az intézmény megbízott főigazgatójának nevezi ki Ókovács Szilvesztert.

Ókovács Szilveszter 2011. augusztus 22-től irányította kormánybiztosként a dalszínházat és az Erkel Színház rekonstrukciós munkáinak előkészítését. Megbízatását – más kormánybiztosokhoz hasonlóan – augusztus 31-jei hatállyal vonták vissza, de az Emmi már akkor is jelezte, Ókovács Szilveszter munkájára a jövőben is számítanak.

Ókovács Szilveszter az MTI érdeklődésére korábban elmondta, hogy közigazgatási technikai változtatásról van szó és valószínűsítette, hogy megbízott főigazgatóként folytatja a munkát az új évadban.

Arra a kérdésre, hogy mikor írják ki az operaház főigazgatói pályázatát és indul-e azon, akkor felidézte a kulturális államtitkár egy lapinterjúban hasonló kérdésre adott válaszát, amely szerint nem sürgős a kiírás, hiszen a 2012/2013-as évad terve kész és azt minden szándék szerint a mostani adminisztráció viszi végig.

A pályázaton történő indulását Ókovács Szilveszter attól teszi függővé, milyen kondíciók mellett mik a fenntartó követelményei. Megjegyezte: a Magyar Állami Operaházban 107 éven át pályázat nélküli kinevezési gyakorlat folyt, és ez ma is így van a világ legtöbb intézményében.

"Majd az arra hivatott vezetők eldöntik, mi, mikor és hogyan történik, de személyes véleményem szerint ez az út még világosabb: egyértelműbb felelősséget jelent mindenki számára, egyben módot ad nemcsak erősebb pozíciójú intendáns kijelölésére, de arra is, hogy az állam az alapító okiraton túl is megfogalmazza, mit vár el Magyarország legnagyobb kulturális intézményétől" - fogalmazott korábban Ókovács Szilveszter.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr718000071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása