7óra7

Leváltották Bátyai Edinát

Leváltották Bátyai Edinát

2013. 07. 07. | 7óra7

Bátyai Edina Ma rendkívüli közgyűlésen döntöttek Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának felmentése ügyében. A közgyűlés határozott: leváltották Bátyai Edinát. A zárt ülésről az MSZP és Szabad Város Egyesület frakció tagjai, valamint az LMP képviselője kivonultak. A leváltásról szóló döntést a 29 tagú közgyűlés 14 Fidesz-KDNP-s és egy jobbikos képviselője támogatta.

A közgyűlés előtt tüntetők és ellentüntetők is demostráltak. A tüntetők között mintegy száz diák is volt. A Városi Tv nem kapta meg a fenntartói támogatást, így az ülésről videofelvétel nem készült.

A Fidesz annak ellenére kért zárt ülést az ügyben, hogy Bátyai Edina a jogszabályoknak megfelelően írásban jelezte a közgyűlésnek, hogy nyílt ülést szeretne, ami jogában állt.

A Szeged Ma tudósítása szerint hatalmas zaj és elégedetlenség fogadta a döntést.

Botka László az ülést követően újságíróknak úgy fogalmazott: a közgyűlés fideszes-jobbikos többsége arcul csapta a szegedieket. A politikus elmondta: bízott abban, hogy a jobboldali képviselők meghallják a szegediek és a magyar kulturális élet reprezentánsainak a döntést elutasító véleményét. "Ez az ügy nem Bátyai Edináról, hanem elfogadhatatlan hatalomgyakorlásról, öncélú politizálásról szól" - tette hozzá.

A szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója

A Bátyai Edina menesztéséről szóló határozatot jegyző fideszes képviselő, Kohári Nándor szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok jelentős és folyamatos bevételcsökkenése, a fesztivál körül kialakult botrányok és provokációk miatt elkerülhetetlen volt a vezető menesztése. Bátyai Edina egyben a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) ügyvezetője is. Leváltása azután került napirendre, hogy egy REÖK-beli kiállításon bemutatott installáció sokakban felháborodást keltett.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827999413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása