7óra7

350 program várja a 11. VIDOR Fesztivál látogatóit Nyíregyházán

350 program várja a 11. VIDOR Fesztivál látogatóit Nyíregyházán

2013. 07. 07. | 7óra7

A VIDOR Fesztivál hazánkban egyedülálló módon nyitott mindenki előtt, korra, nemre, egészségi állapotra, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, ugyanis itt a programok 90%-a teljesen ingyenes, s nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 28 kistelepülésén is.

A Fesztivál olyan rendhagyó helyszíneken is tart előadásokat, mint a megye gyermekotthonai, a kórházak gyermekosztályai, a Down Egyesület Korai Fejlesztő Központja, a nagykállói Pszichiátriai Szakkórház, a Büntetés-végrehajtási Intézetek. Mert ez az a hét, amikor mindenkinek jár egy igazi szívből jövő nevetés!

A fesztiválon igen rangos színházi versengés folyik. A legkiválóbb hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, s a Makk Károly vezette öt tagú nézői zsűri kilenc díjat ítél majd oda.

Zenei kínálata is kimagasló, hiszen ez hazánk egyik legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol a műfaj legismertebb sztárjaival találkozhat a közönség, olyanokkal, mint a nagy mesélő Berecz András, a kiváló énekesnő Herczku Ágnes, vagy a világszerte ismert Budapest Klezmer Band. Olyan fergeteges bulizenekarok is fellépnek majd, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Cimbaliband. Mintegy 120 zenész lép színpadra ezen a koncertsorozaton.

A város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb ingyenes mozijává változik, ahol esténként mintegy 3-4 ezren nevethetik végig az elmúlt 50 év legendás magyar filmvígjátékait.

A fesztiválon gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket. Megtekinthető egy Tornyai János és az „alföldi iskola” művészeinek (Koszta József, Rudnay Gyula) életművét bemutató reprezentatív kiállítás is, amelyen az Antal-Lusztig Gyűjteményben található több mint 150 alkotás kerül a látogatók elé, és megrendezésre kerül Burger Barna fotókiállítása is, amelyen nagy sikert aratott íróportréi lesznek láthatóak.

Ingyenes koncertek a Kossuth téren

augusztus 24., péntek: Cimbaliband
augusztus 25., szombat: Pannonia Allstars Ska Orchestra
augusztus 26., vasárnap: Herczku Ágnes és zenekara
augusztus 27., hétfő: Kaláka
augusztus 28., kedd: Vojasa
augusztus 29., szerda: Harmonia Garden feat.: Szirtes Edina Mókus
augusztus 30., csütörtök: Berecz András és barátai
augusztus 31., péntek: David Dely és a Tumba y Quema / Budapest Klezmer Band

A Korzó Színpadon fellép még: Malek Andrea–Korpás Éva, Gázsa zenekar, Szüret utcza, Folkfusion Band, Szeredás együttes. Minden este Világzenei party a VIDOR Kertben: DJ Kokalo

Filmes program a Kossuth téren

Nyitóvetítés:
*Final Cut – Hölgyeim és Uraim* – rendező: Pálfi György

Az elmúlt 50 év legendás magyar filmvígjáték sikerei:
*A tizedes meg a többiek* (rendező: Keleti Márton), *A tanú* (rendező: Bacsó Péter), *Egészséges erotika* (rendező: Tímár Péter), *Legényanya* (rendező: Garas Dezső), *Sose halunk meg* (rendező: Koltai Róbert), *A miniszter félrelép* (rendező: Kern András – Koltai Róbert)

Színházi versenyprogram

A színházi előadások listája itt olvasható.

***

A részletes program a http://vidorfest.hu oldalon olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr68000201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása