7óra7

Elhunyt Csongrádi Mária rendező

Elhunyt Csongrádi Mária rendező

2013. 07. 06. | 7óra7

Csongrádi Mária Jászai Mari-díjas művész több mint 50 évet töltött a színházi pályán. Pályafutása során rendezőként a Budapesti Kamaraszínház Közművelődési Pódiumát vezette. Nevéhez fűződnek olyan ifjúsági műsorok, amelyekben a szenvedélybetegségek veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét, továbbá rendhagyó irodalmi műsorokat rendezett középiskolások számára - áll a színház közleményében.

Csongrádi Mária 1926-ban született Budapesten. 1946 és 1948 között a Pest Megyei Kamaraszínházban dolgozott, majd három évig a győri Kisfaludy Színházban. 1958-tól rendez, 1966-tól főként gyermek- és ifjúsági előadásokat. 1966-ban Jászai Mari-díjat kapott - olvasható róla a Magyar Színházművészeti Lexikonban.

Temetéséről később intézkednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr788001045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása