7óra7

Bretus Mária Professor Emerita címet kapott

Bretus Mária Professor Emerita címet kapott

2013. 07. 06. | 7óra7

Bretus Mária Bretus Mária Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének és Tisztikeresztjének kitüntettje, a Pécsi Balett alapító szólistája mind a mai napig kiemelkedő oktatója a főiskolának.

Művészi pályáját 1960-ban kezdte azt követően, hogy elvégezte az Állami Balettintézetet majd a leningrádi Kirov Színházban tanult. Több mint 25 évig a Pécsi Balett alapítója és szólistája volt, ahol mintegy 120 szerepet formált meg és több mint 40 főszerepet táncolt el.

Publikációi közül kiemelkedik a balett technika alapjait összefoglaló kiadvány, amely a mai napig a műfaj oktatásának egyik metodikai műve.

Bretus Mária iskolateremtő egyéniség, aki az oktatásban, a tudományos munkában nyújtott kiemelkedő tevékenységével hozzájárult a főiskola hírnevének öregbítéséhez. A most odaítélt Professor Emerita cím pedig nemcsak oktatói és tudományos munkásságának további folytatását teszi lehetővé, hanem továbbra is biztosítja helyét az intézet teljes szavazati jogú tagjai sorában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007999169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása