7óra7

A Peer Gynt a temesvári magyar színház első bemutatója az évadban

A Peer Gynt a temesvári magyar színház első bemutatója az évadban

2013. 07. 06. | 7óra7

Peer Gynt - Balázs Attila A szerda este hat órakor a színház Nagytermében kezdődő előadást - amely a 2012/2013-as évad első bemutatója - Horváth Csaba jegyzi. A rendező-koreográfus 2005-ben hozta létre saját társulatát, a Fortét.

Az előadás látványvilágáért Horváth Csaba állandó munkatársai felelnek: a nemzetközileg elismert, sajátos szín- és formavilágot teremtő Milorad Krstic festő és multimédiaművész, valamint Benedek Mari Jászai Mari-díjas jelmeztervező.

A temesvári előadásban Ibsen filozofikusan költői világa a szöveg, a tánc és a zene egységéből születik újjá. Az álom és a valóság határán egyensúlyozó mese, expresszív képekben a testek, a hangok, a mozgás és a színészi játék összhangja által ígér szokatlanul izgalmas színházi élményt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Peer Gynt szerepében a 19-i bemutatón Balázs Attila, a színház igazgató-színésze, a 20-i előadáson pedig a Forte Társulat tagja, Krisztik Csaba lép fel.

>>> Peer Gynt - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527999973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása